Veckans bukett – Signerad Josephine Blix

Vi hälsar på Josephine Blix i det gamla stallet på Drottningsholmsmalmen, i det som en gång var stallet till en 1700-talsgård som vetter mot Drottningholms slott. Vi insuper varenda minut av vårat besök och observerar hennes otroliga känsla för detaljer i allt från fast inredning, möbler, skulpturer, konst och pryttlar. Häng med.

Berätta lite om dig själv

Jag heter Josephine Blix. Journalist och skribent i grunden som bestämde mig för att starta företag med min kollega, vän och work soulmate Louisa Hammarbäck för ett par år sedan. Sedan 2017 driver vi Midnatt som gör säng, bad och köks-textilier i ekologisk bomull. Och det är faktiskt ganska drömmigt om man tänker efter.

Hur kommer det sig att du startade eget?

Vi tycker om att bestämma själva, hehe. Nej men sen var det ju det där med att vi faktiskt såg en lucka i marknaden. Varför fanns inga fina sängkläder i rätt färger med starkt varumärkestänk som man kunde skaffa sig utan att bränna stora hål i fickorna? Vi såg chansen och tog den! 

Vad är det viktigaste att tänka på när det kommer till användandet av blommor i hemmet/kontoret? 

Åh, jag tänker att det väldigt gärna får vara mycket och inte alls så perfekt! Hellre en sån stor vild jäkel än många små gulliga?

Du har en otrolig känsla för detaljer/form, vad skulle du tipsa om till våra kunder på Florescent att tänka på när man inreder med blommor? Stylingtips?

Nej men vad fint sagt. Jag vet inte, men jag själv är rätt inne på att våga fulmatcha just nu. Ton i ton och sådär beiget och skönt i all its glory, men jag är faktiskt sugen på lite krockar nu. Kul att se vad som händer om man gör lite tvärtom tänker jag. Vi kan väl testa iaf?! 

Din bukett tillsammans med oss, berätta om den

Luktärt! För exakt allt som är sommaren lovar dem oss. Plus att de kommer i så många snygga färger som är magique att blanda.

Pioner pga alltid maffiga! Just den här sorten ändrar dessutom färg under tiden man får tillsammans. Först, lite skrikig liksom här är jag! Sen, perfekt aprikos du vill aldrig att jag ska försvinna. För att till slut ta farväl i perfekt maräng créme de la creme! Limonium, fin accent + står forever.

Vad betyder blommor för dig?

Inga blommor inget liv. Eller?! Jo men lite så. Mormor kallade mig alltid för sin lilla blomsterflicka. Vi plockade alltid blommor ihop och jag ser fortfarande henne i varenda liten gullviva.

Favoritblommor?

Solrosor forever!

Vill du också få hem Josephines bukett? (Vecka 19 för leverans) Prenumerera här! Eller uppvakta någon du bryr dig extra mycket om med ett Blombud? Beställ här till hela Sverige.

#florescentse #letterboxflowers

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *